Møt Norges mest erfarne

Karosseridoktor

Jarle Hovde har drevet med lakkfri bulkretting i over 20 år!

Historien
bak

Bulkretting er et gammelt håndverk, opprinnelig helt tilbake fra riddertiden i middelalderen. Da de edle riddere fikk bulk på rustningen, etter det som vel trygt kan kalles nærkontakt av tredje grad – også kalt slagsmål – benyttet de denne metoden for å få rustningen i orden igjen til neste dyst. Målet var selvfølgelig å bruke rustningen om igjen. (Eller kanskje rustningen av håndfaste årsaker hadde fått ny eier?) Det var en omstendelig prosess å fremstille en rustning. Dyktige håndverkere, som klarte å få en rustning til å se ut som den var ny, var naturlig nok etterspurte.

Håndverket er
utbredt og kjent
i USA og i Europa

I Tyskland, hvor Karosseridoktor Hovde har gjennomført flere kurs, kaller håndverkerne seg «dellen doktor» (dellen = bulk). I USA har de en kjede som heter Dent Wizard (Bulk trollmann). Her spares enorme summer hvert år på lakkeringsfri retting av karosseri, samtidig som miljøgevinstene er tilsvarende.

Håndverket utføres
mekanisk

Dette håndverket, lakkeringsfri retting av karosseri, utføres kun mekanisk, ved å presse ut bulkene fra baksiden så nøyaktig at de ikke blir synlige.

Trenger du hjelp?
La oss ta en prat!

Ta kontakt med meg på e-post eller telefon for nærmere opplysninger og demonstrasjon.

Kontaktinformasjon

Karosseridoktor AS
Steenbergsgt. 38
2318 Hamar
Tlf. 91 82 11 88
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Org. nr. 992 433 361